Het geheim achter spiltrappen:

Functionaliteit en esthetiek in één

DE SPILTRAP – MAAR WAT IS NU EIGENLIJK EEN SPILTRAP?

Wat is een spiltrap?

Een spiltrap is een type trap dat om een centrale as draait. Het bestaat uit een enkele kolom in het midden, waaromheen de treden zijn bevestigd.

Een spiltrap of draaitrap wordt vaak verward met een wenteltrap.
Bij een spiltrap zitten de treden vast aan de spil, de zogenaamde as van de spil. Daarentegen wordt bij een wenteltrap iedere trede afzonderlijk ondersteund door een trapboom. De wenteltrap draait niet om een centrale spil.

Spiltrappen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en zijn vaak populair vanwege hun ruimtebesparende ontwerp. Ze nemen minder vloeroppervlak in beslag dan traditionele rechte trappen en voegen tegelijkertijd een esthetisch element toe aan de ruimte.

Spiltrappen kunnen verschillende vormen en materialen hebben, waaronder hout, metaal, glas en meer. Ze worden vaak gebruikt in huizen, kantoren, musea, torens en andere architectonische constructies waarbij een compacte en toch opvallende trapoplossing gewenst is. Het unieke ontwerp van een spiltrap maakt het een interessant en functioneel element in verschillende interieurstijlen.

Waarom kiezen voor een Spiltrap?

De spiltrap is een van de meest verkochte trappen in ons assortiment. Ze zijn ruimtebesparend en gelden als pronkstuk in uw kamer. 
Waar moet u op letten als u een spiltrap koopt?

De voordelen en nadelen van een spiltrap

De spiltrap is ruimtebesparend en past haast in elke ruimte. Verder heeft de trap een mooie en sierlijke uitstraling. Hij kan als vervanging van uw bestaande trap of al pronkstuk in uw kamer.

Een nadeel is dat het verhuizen van grote spullen door de spiraalvormige opbouw moeilijker is.

Waaraan moet een spiltrap voldoen?

U begint met het bepalen van de grootte van het trapgat. Aan de hand van het trapgat kan de diameter van de trap bepaald worden. Verder moet de te overbruggen hoogte gemeten worden van vloer tot bovenkant vloer. Het trapgat kan rechthoekig, vierkant of rond zijn.

Welke uitvoering en materialen kiest u?

Het is nu belangrijk dat u nagaat welke stijl en uitstraling de trap moet krijgen. Wilt u een geheel stalen trap, een trap met eiken treden, een leuning met spijlen een meer open trapleuning en in welke kleur wilt u het staalwerk?

Heel veel vragen, maar er zijn gelukkig voldoende voorbeelden beschikbaar.

Welke trap past bij u?

Trabo heeft een groot assortiment spiltrappen. De spiltrappen kunnen onderverdeeld worden in 3 groepen.

De spiltrap type T 300, deze trap heeft verticale spijlen, al dan niet met een stalen of een Kunststofleuning.

De spiltrap met knieregels, deze spiltrap heeft een meer open uitstraling. Er worden 4 of 5 balusters op de traptreden geplaatst, De handregel en de tussenregel of tussenregels worden daar horizontaal tussengeplaatst.

De spiltrap met zwevende treden, hierbij lijkt het of de treden aan de spil zweven.

Heeft u minder ruimte dan is een spiltrap waar de treden tot de muur doorlopen een goede optie. Zo heeft u meer loopoppervlak. Maar ook deze trap kan een pronkstuk in uw woonkamer zijn.

Op www.trabotrappen.nl/producten/spiltrappen kunt u de verschillende voorbeelden bekijken.

Indien u meer informatie wilt of een vrijblijvende offerte, aarzel niet en neem contact met ons op.

Wij zijn u graag van dienst.