Het geheim achter spiltrappen:

Functionaliteit en esthetiek in één

Spiltrap

spiltrap

Bent u op zoek naar een stijlvolle trap in huis? Kijk dan eens naar de exclusieve spiltrap van Trabo Trappen. Onze stalen spiltrappen worden op maat gemaakt en passen in vrijwel iedere woning. Voordat u een offerte aanvraag indient, wilt u waarschijnlijk eerst weten welke voordelen spiltrappen bieden ten opzichte van andere types. En wat zoal de mogelijkheden zijn van ons systeem. Op deze pagina leggen we graag uit waarom zoveel huishoudens kiezen voor een Trabo BV spiltrap binnen, en welke overwegingen van belang zijn bij de keuze voor een trap in huis.

Goed om te weten: Een spiltrap nagenoeg hetzelfde als een wenteltrap.Echter bij een spiltrap zijn de traptreden bevestigd aan een centrale spil en een wenteltrap draait niet rond 1 centrale as maar om een vrije ruimte heen. Een wenteltrap kan zelfdragend, of met treden in een muur bevestigd zijn. Een spiltrap lijkt zeer sterk op een wenteltrap, maar die heeft op ten hoogste twee plekken een bevestiging: aan de vloer en aan de hoger gelegen verdieping.

Spiltrappen bij Trabo Trappen

Trabo BV is een specialist in spiltrappen die al sinds 1986 oplossingen biedt voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Toen meneer Jumelet bijna veertig jaar geleden begon met dit bedrijf, had hij niet kunnen vermoeden dat Trabo BV uit zou groeien tot een veelzijdige onderneming en gerenommeerd specialist in prefab trappen en hekwerken. Ondertussen is de firma uitgegroeid tot een familiebedrijf waarbij de kinderen de traditie van hoogwaardige kwaliteit en maatwerk oplossingen hebben voortgezet.

Direct ons spiltrappen assortiment bekijken?

Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment met spiltrappen? Klik dan op de knop om ons assortiment te bekijken.

Spiltrap voor binnen

De spiltrap binnen is het eerste product dat Trabo BV in eigen huis heeft ontwikkeld. Dit kunt u heel letterlijk nemen, want meneer Jumelet zocht zelf naar een oplossing voor een trap in huis. Daarbij kwam hij uit op het type spiltrap, een trap met treden die in de rondte gaan. Allereerst is dit een ruimtebesparende oplossing, daarnaast is het een zelfdragend systeem dat vrijwel overal in huis geplaatst kan worden.

Veiligheid speelt een belangrijke rol bij het ontwerp van Trabo spiltrappen. Dit komt ook weer vanuit persoonlijke ervaring. Met drie jonge kinderen in huis was er behoefte aan een spiltrap binnen die praktisch was in gebruik, weinig ruimte innam en ook veilig was voor kinderen. Wat begon als doe-het-zelf project groeide uit tot een prefab trap systeem dat compleet aanpasbaar is voor iedere situatie. De flexibiliteit is ook de reden waarom Trabo BV geen standaard prijzen hanteert. Iedere spiltrap wordt geheel naar persoonlijke voorkeuren samengesteld, naast de afmetingen is het tevens mogelijk om de kleur en afwerking naar wens te bepalen. Wilt u weten wat er mogelijk is in uw woning? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Goed om te weten: Er zijn verschillende soorten leuningen leverbaar. Met name bij kleine kinderen in huis wordt rekening gehouden met veiligheid zoals een ‘afgesloten’ leuning met zowel horizontale als verticale spijlen.

Waarom een spiltrap in huis?

Een spiltrap is een trap met een centrale spil, de treden worden aan deze spil bevestigd in een circulaire configuratie. Dit betekent dat de treden in de rondte gaan. Door deze methode toe te passen kan dit type trap in vrijwel alle bestaande panden worden toegepast. Daarmee zijn spiltrappen ideaal voor renovatie trajecten in bestaande huizen of kantoren, uiteraard is het ook mogelijk om een spiltrap binnen in een nieuwbouw pand te plaatsen.

Wat zijn de voornaamste voordelen van een spiltrap?

  • Een spiltrap neemt aanzienlijk minder ruimte in omdat de treden in een bocht worden geplaatst.
  • De plaatsing van de trap is niet beperkt door wanden of de indeling van de ruimte.
  • Een spiltrap kan geplaatst worden in de gang maar ook centraal in een huiskamer.
  • De spil zorgt voor een zelfdragend systeem, dit maakt het mogelijk een trap te installeren zonder draagmuur.
  • De wijze van constructie zorgt voor een open en elegant ontwerp, daarmee is een spiltrap gerust een sieraad in de woning te noemen.

Per woning, zakelijk pand of instelling kunnen de voordelen en ook uitdagingen verschillen. Neem daarom contact op met Trabo BV voor advies op maat en een offerte.

Welke stijl spiltrap?

Een groot voordeel van een spiltrap is de flexibiliteit in ontwerp en afwerking. U bent niet beperkt tot de plaatsing van wanden omdat de spil zelfdragend is. Dit maakt het mogelijk om een ‘conventionele’ trap te maken met treden die tot aan de muur komen. Zo lijkt het alsof de treden direct met de muur verbonden zijn, wat een solide indruk maakt. Dit is tevens een zeer veilig ontwerp omdat er geen open ruimtes zijn.

De spiltrap binnen met zwevende treden is ook een populaire optie. Bij dit ontwerp lijken de treden los te zweven in de lucht. In werkelijkheid worden de treden gedragen door de spil, die zorgt voor een stevige ophanging. Aan de andere zijde van de trap lijken de treden te zweven in de lucht, wat een heel elegante en open uitstraling biedt. Ook een trapleuning is mogelijk, die rust op de treden en is zeer stabiel in gebruik.

Goed om te weten: Omdat Trabo BV werkt met prefab onderdelen, kunnen we spiltrappen snel installeren en bovendien tegen scherpe prijzen. Kwaliteit staat altijd voorop, informeer naar de garantievoorwaarden.

Direct ons spiltrappen assortiment bekijken?

Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment met spiltrappen? Klik dan op de knop om ons assortiment te bekijken.

Welke spiltrap past bij u?

Trabo heeft een groot assortiment spiltrappen. De spiltrappen kunnen onderverdeeld worden in 3 groepen.

De spiltrap type T 300, deze trap heeft verticale spijlen, al dan niet met een stalen of een Kunststofleuning.

De spiltrap met knieregels, deze spiltrap heeft een meer open uitstraling. Er worden 4 of 5 balusters op de traptreden geplaatst, De handregel en de tussenregel of tussenregels worden daar horizontaal tussengeplaatst.

De spiltrap met zwevende treden, hierbij lijkt het of de treden aan de spil zweven.

Heeft u minder ruimte dan is een spiltrap waar de treden tot de muur doorlopen een goede optie. Zo heeft u meer loopoppervlak. Maar ook deze trap kan een pronkstuk in uw woonkamer zijn.


Daarnaast zijn er nog allerlei soorten afwerking mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de treden en leuning. Omdat het prefab Trabo systeem modulair is ontworpen, zijn er eindeloos veel variaties mogelijk. Zo kunt u bij wijze van spreken een ‘onzichtbare’ spiltrap in huis plaatsen die helemaal opgaat binnen het interieur. De trap kan ook juist met contrasterende kleuren geïnstalleerd worden. Zo wordt het een decoratief element in de ruimte.

Indien u meer informatie wilt of een vrijblijvende offerte, aarzel niet en neem contact met ons op.

Wij zijn u graag van dienst.